Hot stone – lávaköves masszázs

Hot stone – lávaköves masszázs

A kezelés során vízben felmelegített természetes, vulkanikus /fekete/ bazaltköveket és hideg /világos színű/ márvány vagy folyami köveket használunk. A meleg kövek nyugtató-pihentető, míg a hideg kövek serkentő-stimuláló hatásúak. Olyan alternatív masszázsfajta, amely az AYURVEDA filozófia alapján pozitív energia bevitellel a csakrapontokra irányul. Mivel főleg meleg terápia, így a hőhatáson keresztül az izmok és az ízületek lazítására és a reumás betegségek gyógyítására szolgálhat. Természetesen ez a kezelés nem önálló gyógyterápia, más kezelésekkel együtt szükséges alkalmazni. Rendkívül jó depresszió és stresszoldó hatású.
A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti a bioenergia-áramlást, a stresszoldással párhuzamosan javítja a közérzetet.
A masszázs nyugodt körülmények között, relaxációs zenére, megfelelő illóolajokkal, speciális vulkanikus kövekkel végezzük, melyek különböző formájúak és méretűek.
Célja az ízületekre és a csakrapontokra helyezett meleg kövek energiájának átadása, továbbá az ízületek alá és fölé helyezett meleg köveknek az ízületekre kifejtett hőhatása. Segíti az érzelmi feszültségek oldását, a szellem és a test kapcsolatának egymáshoz való viszonyát. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, enyhíti az álmatlanságot, lazítja az izmokat, és növeli a spirituális ellazulást. A kezelés időtartama az egyén pszichikai és fizikai állapotától függően változik, de minimum 1,5 óra alkalmanként, kúraszerűen alkalmazva (minimum 5 kezelés) ajánlott, de már egy alkalom után lemérhető a változás.
A kezelés javallatai: magas vérnyomás esetén, tüdő- és légzésproblémáknál, egyes máj- és epebetegségeknél, húgyúti, bél- és bélrendszeri problémáknál.
A kezelés ellenjavallt a masszázs általános ellenjavallatai, valamint krónikus ízületi gyulladások és heveny betegségek esetén.